BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Cabinet de Medicina
Complementara

Home Teste ADNBiorezonanta Holistica Apa PiDieteContact
Descrierea analizei ADN
Testarea sanatatii
Testul de paternitate
Testarea legaturilor familiale
Reglementari CE
Avantajele dvs.
Preturi
Intrebari frecvente
Testarea infidelitatii
Testare prenatala si a nou nascutilor
Noutati in domeniul ADN
ADN-ul si hipercomunicarea

FITOTERAPIA


            Fitoterapia (phyton = planta + therapea = tratament) este o stiinta straveche, care foloseste plantele medicinale, numite si oficinale, in scopul vindecarii.
            Principiile active din plantele medicinale se sintetizeaza la nivelul celulelor vegetale.Acest principiu sta la baza vindecarii. Plantele contin energia necesara reglarii campurilor energetice umane. Acest concept se poate demonstra prin testarea cu ajutorul dispozitivului de birezonanta magnetica. Acesta din urma determina planta potrivita fiecarui pacient pe baza rezonantei magnetice. Din aceasta cauza unele plante rezolva mai multe afectiuni pe care le are un paciet, iar pentru alt pacient, planta respectiva nu are efect. Acelasi principiu sta la baza homeopatiei si a tratamentului prin borezonanta magnetica.
             Cele mai simple forme fitofarmaceutice sunt acelea in care anumite parti ale plantelor se mesteca sau se consuma ca atare, fie crude, fie uscate si macinate - sub forma de pulberi (praf). Majoritatea plantelor medicinale care se folosesc in stare cruda, apar primavara, fiind usor de consumat prin fragezimea lor (vezi curele de primavara).
             De cele mai multe ori, insa, fitoterapia recurge la extragerea, insa neselectiva, a principiilor active din plante prin diferite metode, obtinandu-se preparate numite extracte fitoterapeutice.
EXTRACTELE FITOTERAPEUTICE

            Cele mai cunoscute preparate fitoterapeutice de acest fel, sunt extractele hidrice (infuzia, decoctul, maceratul, siropul),extractele hidroalcoolice (tinctura) si extractele glicerinice(gemoterapice).
Infuzia
             Infuzia este un extract apos obtinut printr-un procedeu simplu, numit infuzare. Infuzarea consta in turnarea unei cantitati prestabilite de apa clocotita peste materialul vegetal aflat intr-un vas (pahar, cana, vase de lut), dupa care recipientul se acopera 15-20 de minute cu o farfurioara, perioada numita timp de infuzare. Dupa scurgerea timpului de infuzare, lichidul (solutia) se strecoara, se indulceste (de preferinta cu miere) sau nu.
Decoctul
             Decoctul este un extract preparat prin fierbere, procedeu numit decoctie. Materia prima vegetala (plante medicinale, legume, cereale, leguminoase), adaugata unui lichid (de obicei apa), se fierbe intr-un vas, depasindu-se momentul in care apa a dat in clocot. Timpul de decoctie incepe atunci cand apa fierbe (da in clocot) si continua inca o anumita perioada, care se stabileste fie in minute, fie dupa cantitatea de lichid care se evapora. Decoctia intotdeauna trebuieste realizata la foc mic.
Maceratul la rece
             Maceratul la rece este un extract hidric rezultat in urma unui proces numit, macerare. Macerarea consta in extragerea principiilor active din plante, in apa, la temperatura camerei (17-22oC). Timpul de macerare este de 4-8 ore.
Maceratul la cald pe baia de apa
             Metoda se utilizeaza si pentru obtinerea uleiurilor, alifiilor si unguentelor din plante.
Siropul
             Siropurile sunt extracte (sucuri naturale obtinute prin stoarcere, infuzii, decocturi, macerate) la care se adauga mult zahar.
Tinctura
             Tinctura este o formula fitoterapeutica sau homeopata, mai rar farmaceutica, obtinuta prin extragerea substantelor active din plante, de obicei proaspete, in solutii hidroalcoolice. Principalul avantaj al tincturii consta in faptul ca in solutie se extrag toate principiile din planta proaspata, substante active care pot fi conservate o perioada lunga de timp.
Alte extracte
             Materia prima vegetala mai poate fi extrasa in vin, in otet, glicol, sau in ulei gras. Cele mai cunoscute cidruri sunt cele obtinute din: fructe de coacaze negre, macese, fructe de catina, flori de soc.
Medicina cuantica
Echilibrarea energetica
Biorezonanta magnetica
Meridianele energetice
Testarea coloanei vertebrale
Psihosomatica
Ayurveda
Homeopatia
Fitoterapia
Contactati-ne
Copyright � 2010 Laurabella